Mitt Midgård

Midgård är platsen som befolkas av människor. Mitt Midgård ligger i Enskede. Visst hade jag hellre velat bo i Birka. Men den staden är sedan länge borta. Så när en mäklare i Enskede visade ett tjusigt gammalt trähus kunde inte denna viking motstå det hela.

Jag tycker det är riktigt häftigt att våra svenska städer är så gamla och att det ännu går att se spår av de människor som en gång levat här. Enskede som modern bebyggelse är kanske inte så gammal men området är omnänt redan på 1300-talet.

Sverige är ju unikt när det gäller att hitta gamla hus. Vi är duktiga på att ta hand om husen men vi är ju även världsrekordshållare i fred. Flera städer i Europa blev sönderbombade under andra världskriget men vi klarade oss från det. Så i våra städer finns det hus från stormaktstiden och 1700-talet. I enskede finns det gamla vackra sekelskifteshus. Det finns även moderna hus men det är inget för mig. Jag tycker att dagens design ser ut som skokartonger. Nej fram för det gamla och vackra.
dhudddd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *