Använda nordisk mytologi för psykiskt välbefinnande

Vad gjorde Vikingarna när orken tog slut? Vad var det som gav dem den där lilla kicken av adrenalin för att bli motiverade att bygga båtar och korsa haven? Naturen, årstiderna och vädret spelade stor roll inom den nordiska mytologin och något som vi kan ta tillvara på. Jag tror inte att de brydde sig så mycket om att regnet föll ner över dem. Regnet sköljde bort oro och fick säden att gro. När de byggde sina båtar och var klara, så fylldes de av ett lyckorus. Tänk dig själv hur lycklig du skulle bli om du byggde ditt eget hus. Det fanns troligtvis ingen stress, i alla fall inte som idag och de levde i ett med naturen. Att ge sig ut på havet gav dem säkert styrka, respekt och välbefinnande. Vi kan ta lärdom av den nordiska mytologin då vi beger oss ut på jakt för att finna oss själva. Om du inte hittar dig själv med hjälp av detta, då finns ahum.se.

Kvinna som söker nya krafter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *